Donatii PayPal- "Daruieste pentru un zambet de prichindel"

Monday, January 31, 2011

Momente din viata lui Alex!

Dragi cititoare,

In primul rand, trebuie sa ma scuz deoarece nu am mai scris pe blog de cateva saptamani bune.Nu ne-am mai auzit de inainte de Craciun. A fost primul Craciun petrecut cu Alex, i-am facut un bradut special pentru el, ornate in albastru, chiar daca el este prea mic sa constientizeze acest lucru. A fost cel mai frumos Craciun petrecut alaturi de Alex. Iar de revelion a fost si el prezent, deoarece a adormit abia dupa orele 12 noaptea. A vrut sa-i simtim prezenta. Apoi a adormitJ). Au fost intr-adevar cele mai deosebite sarbatori de pana acum.
       In al doilea rand, trebuie sa va marturisesc faptul ca, pe 7 februarie, micutul nostru implineste 4 luni. Ce repede mai trece timpul….Sunt atenta la fiecare gest al lui, pentru ca fiecare moment e unic. Ma bucura fiecare miscare pe care o face, fiecare expresie a fetei, poate ceva neimportant pentru unii, dar pentru mine inaltator. Acum ne recunoaste, intoarce capul atunci cand ne aude glasurile, mai ales al meu. A inceput sa recepteze putin mai clar lumea din jur. Acum se uita la orice lucru care produce zgomot. Eu ii vorbesc mereu, ii descriu fiecare lucru din jur sau ceea ce fac prin casa, iar prin acestea stabilesc o legatura stransa, dar, in acelasi timp, il incurajez sa se exprime.
Este important ca bebelusul sa fie ingrijit si alintat si de catre tatic. Alex este atasat si de tatal lui iar cand il vede, rade si datorita faptului ca Vali se joaca foarte mult cu Alex. A participat activ la fiecare lucru : la schimbatul scutecelor, la baita, il hraneste, il adoarme. Ma bucura acest interes din partea lui Vali. Copilul are nevoie de un tata care sa-i ofere senzatia de siguranta, de protectie si de liniste, asa cum mama ii transmite blandete,  iubire si duiosie.
Cu certitudine, copilul tau va fi mult mai activ si sociabil cu ceilalti, va zambi si va ganguri mult mai des. In momentul in care stai cu prietenii tai, tine-ti copilul aproape, pentru ca el sa se obisnuiasca cu oamenii, dar nu uita sa il supraveghezi foarte bine. Ofera-i lucruri interesante, pentru ca el incearca acum sa apuce cat mai multe obiecte, pe care le vede si pe care vrea sa le atinga.
Da, Alex rade foarte mult, uneori in hohote ; el a inceput sa rada si sa gangureasca de la 2 luni. In fiecare dimineata, ma trezeste cu cheful lui de a ganguri, ceea ce ma binedispune enorm.
Acum este perioada cand isi tine degetele in gura, de asemenea fiecare lucru pe care-l tine cu degetele il duce la gura. Este atent, foarte expresiv daca ii dau o jucarie in mana sau pur si simplu un obiect care fosneste. Il tine ocupat o perioada.
Fac gimnastica cu el in fiecare zi, il pun pe burtica, il ridic in fundulet, apoi de manute in picioare. Este cea mai mare bucurie a lui atunci cand il ridic in fund.Ii place foarte mult. Ar vrea sa stea tot timpul asa, dar e cam devreme pentru lucrul acesta. Incerc sa-l tin cat mai mult pe orizontala, pentru a-si dezvolta corect coloana. Iar eu il felicit de fiecare data cand face ceva nou si simt ca doreste sa-mi demonstreze ca poate reusi acel lucru din nou. Rade cand il asez in fata oglinzii.
Este o perioada foarte frumoasa, plina de zambete si mai ales gangureli din partea lui.
Astept sa-mi descrieti experientele voastre, sa-mi povestiti nazdravaniile facute de copilasii vostri ! Numai bine, pe curand !

No comments:

Post a Comment